Jump to main content
Alle behandlinger

Søvnapné

Greit å vite for førstegangsbesøkende

Første gang du kommer til oss setter vi av ekstra god tid, slik at vi kan vurdere ditt behandlingsbehov. Vi gir deg et kostnadsoverslag med en behandlingsplan.

Om behandlingen

Søvnapné er en tilstand som fører til pustestopp under søvn, som kan påvirke helsen negativt. Ved mistanke om søvnapné, bør man utredes hos en søvnmedisinsk spesialist. 

Hvordan oppstår søvnapné? 

Når musklene i svelget slapper av under søvn, kan luftveiene blokkeres, og dette kan føre til pustestopp på over 10 sekunder. 

Symptomer 

Vanlige symptomer inkluderer høylytt snorking, urolig søvn, tretthet, konsentrasjonsvansker, og hodepine. Ubehandlet søvnapné kan føre til forhøyet blodtrykk og hjerteproblemer.  

Behandling 

Tiltak som vektreduksjon, unngå alkohol, røyking og å sove på siden kan hjelpe. Profesjonell behandling inkluderer:  

  • CPAP-maske: En maske som skaper lufttrykk for å holde luftveiene åpne.
  • Kirurgi: Fjerning av drøvel, mandler eller vev i den bløte gane, eller genioplastikk for å forbedre luftpassasjen.
  • Søvnapnéskinne: En plastskinne laget av tannlege og tanntekniker som holder underkjeven fremover for å holde luftveiene åpne.

Søvnapnéskinner 

Søvnapnéskinner kan hjelpe de fleste med søvnapné, men de er ikke egnet for tannløse pasienter. Bivirkninger kan inkludere ømhet i tenner og kjeve, økt spyttproduksjon, og midlertidige bittforandringer.  

Tannleger med erfaring innen søvnapnébehandling har god kunnskap om søvnmedisin og vil ofte samarbeide med søvnspesialister for optimal behandling. 

For mer informasjon eller konsultasjon, ta kontakt med oss!

Les mer om snorkeskinne her

Hvem passer denne behandlingen for? 

Behandling for søvnapné er tilrettelagt for personer som opplever pustestopp eller pustevansker under søvn. Dette kan forbedre både nattesøvn og generell helse.

Ønsker du konsultasjon
for denne behandlingen?
Bestill time