Jump to main content
Alle behandlinger

Snorkeskinne

Greit å vite for førstegangsbesøkende

Første gang du kommer til oss setter vi av ekstra god tid, slik at vi kan vurdere ditt behandlingsbehov. Vi gir deg et kostnadsoverslag med en behandlingsplan.

Om behandlingen

Har du problemer med snorking, kan vi fremstille en snorkeskinne til deg. Dette er en tannskinne som dekker tennene i over- og underkjeven og holder underkjeven fremover, slik at tungen og den myke ganen ikke tetter luftveiene. Vi skanner tennene dine med en intraoral skanner, og et tannlaboratorium fremstiller snorkeskinnen. Den kan føles stor og ubehagelig i starten, men dette venner man seg til med tiden.

Hvordan oppstår snorking?

Når man sover, slapper musklene i de øvre luftveiene av, noe som kan føre til innsnevring. Luftstrømmen får vevet i drøvel, bløt gane og ganebuen til å vibrere, noe som skaper snorkelyden.

Symptomer på snorking

Høylytt snorking kan være slitsomt både for partneren og snorkeren selv, og det kan føre til urolig søvn og tretthet på dagtid.

Behandling av snorking

Livsstilsendringer: Vektreduksjon, unngå alkohol og røyking, samt å sove på siden.

Medisinske hjelpemidler: CPAP-maske eller kirurgiske inngrep.

Snorkeskinne: En plastkonstruksjon som settes på tennene om kvelden før du sovner. Skinnens utforming kan påvirke både tilvenningen og effekten.

Hvem kan bruke snorkeskinner?

De fleste som snorker kan ha god nytte av en snorkeskinne. Slike skinner kan ikke brukes av helt tannløse pasienter, men de kan lages for personer med en kombinasjon av egne tenner og delprotese hvis resttannsettet er godt nok.

Bivirkninger ved snorkeskinne

Bivirkninger kan inkludere ømhet i tennene, sårhet i tannkjøttet, økt spyttproduksjon, ømhet i kjeveledd og tyggemuskulatur, og midlertidige bittforandringer. Noen kan oppleve at tenner eller fyllinger knekker ved bruk av snorkeskinne.

Tannleger som tilbyr behandling med snorkeskinne har god kunnskap om søvnmedisin, skinnens virkningsmekanisme og mulige bivirkninger. Diagnostiseringen og behandlingen skjer ofte i samarbeid med søvnspesialister.

Bestill en time for konsultasjon

Er du plaget av snorking? Kontakt oss i dag for å bestille en konsultasjon og få mer informasjon om hvordan en snorkeskinne kan hjelpe deg. Du kan lese mer om søvnapné her.

Våre erfarne tannleger er her for å gi deg en trygg og effektiv behandling.

Ønsker du konsultasjon
for denne behandlingen?
Bestill time