Jump to main content
Alle behandlinger

Snorkeskinne

Greit å vite for førstegangsbesøkende

Første gang du kommer til oss setter vi av ekstra god tid, slik at vi kan vurdere ditt behandlingsbehov. Vi gir deg et kostnadsoverslag med en behandlingsplan.

Om behandlingen

Har du problemer med snorking, kan vi fremstille en snorkeskinne til deg. Det er en tannskinne som dekker tennene i over- og underkjeven. Den skyver og holder underkjeven fremover. Slik hindres tungen og den myke ganen i å tette til luftveiene. Vi skanner tennene dine med en intraoral skanner. Et tannlaboratorie fremstiller snorkeskinnen. Vi instruerer deg i bruk av snorkeskinnen. Den kan være litt stor og ubehagelig i starten, men det venner man seg til.

Bittfysiologi omhandler bittforholdene mellom over og underkjeve. Ugunstige bittforhold kan føre til kjeveleddsproblematikk. Vi ser også at mange har en stresset hverdag. Stess gjør at man gnisser tenner eller biter tennene hardt sammen. Dette kan behandles ved å bruke en bittskinne. En bittskinne dekker tennene i overkjeven. Du bruker den om natten. Den hindrer at du gnisser tennene mot hverandre og den avlaster kjeveleddsmuskulaturen.

Vi skanner tennene dine med en intraoral skanner og så fremstiller et tannlaboratorie bittskinnen. Den kan være litt stor og ubehagelig i starten, men det venner man seg til.

Ønsker du konsultasjon
for denne behandlingen?
Bestill time