Jump to main content
Alle behandlinger

Tanntrekking

Greit å vite for førstegangsbesøkende

Første gang du kommer til oss setter vi av ekstra god tid, slik at vi kan vurdere ditt behandlingsbehov. Vi gir deg et kostnadsoverslag med en behandlingsplan.

Om behandlingen

I visse tilfeller kan en tann være så skadet at den ikke kan repareres, og dermed må trekkes. Dette kan også være tilfellet ved tannkjøttsbetennelse (periodontitt) hvor tennene kan løsne og kreve tannuttrekking. I tillegg kan visdomstenner av og til måtte fjernes hvis de er utsatt for hull eller betennelse i tannkjøttet rundt tannen.

Ved behov for tanntrekking som innebærer risiko for komplikasjoner, vil pasienten eventuelt bli henvist til en oralkirurg. Tanntrekking utføres vanligvis under lokalbedøvelse, og etter tannuttrekking kan det ta noen uker før såret er helt grodd. Normalt sett kan smertestillende tabletter lindre eventuelle smerter etter behandlingen. Hvis en tann skal erstattes etter tanntrekking, kan alternativene være å få en tannimplantat eller en bro.

Det er viktig å merke seg at tanntrekking er et siste utvei, og at tannlegen vil vurdere andre behandlingsalternativer før dette valget tas. Hvis en tann er sterkt skadet av tannråte og ikke kan repareres, vil tanntrekking være den eneste løsningen. Hos Østervågtannlegene kan du stole på at våre erfarne tannleger vil utføre tanntrekkingen på en skånsom og smertefri måte. Vi vil også gi deg råd om alternativer for å erstatte den trukne tannen.

Vi gjennomfører alltid en grundig undersøkelse før tanntrekking, og vi vurderer nøye andre behandlingsmuligheter før beslutningen tas. Vi ønsker alltid å bevare egne tenner når det er mulig, da de er bedre enn kunstige tenner. Vi tar hensyn til dine ønsker og behov før vi går videre med tanntrekking.

Tanntrekking i seg selv er som regel en enkel prosedyre, og vi kan ofte utføre det raskt og kostnadseffektivt. Imidlertid kan det være tilfeller der tanntrekking er mer komplisert, og da kan tannkirurgi være nødvendig. Uansett vil vi sørge for at du får bedøvelse for å sikre en smertefri tanntrekking.

Ved Østervågtannlegene møter du erfarne og kunnskapsrike tannleger som vil utføre tanntrekkingen på en skånsom og smertefri måte. Vi står også klare til å erstatte den trukne tannen dersom dette er noe du ønsker. Vi tar hensyn til dine behov og gir deg den nødvendige oppfølgingen.

Ønsker du konsultasjon
for denne behandlingen?
Bestill time