Jump to main content

Greit å vite for førstegangsbesøkende

Første gang du kommer til oss setter vi av ekstra god tid, slik at vi kan vurdere ditt behandlingsbehov. Vi gir deg et kostnadsoverslag med en behandlingsplan.

Om behandlingen

Tannrens er en profesjonell rengjøring av tennene som fjerner bakteriebelegg og tannstein, og bidrar til god munnhygiene, friske tenner, og frisk pust. Behandlingen kan også fjerne overfladisk misfarging.

Hva innebærer tannrens?

Tannrens innebærer grundig rengjøring av tennene for å fjerne både harde belegg (tannstein) og mykt belegg (plakk). Dette etterlater tannoverflaten ren og glatt, noe som gjør det enklere å opprettholde god munnhygiene med vanlig tannbørsting og tanntråd. Airflow brukes ofte ved tannrens for å rengjøre vanskelig tilgjengelige områder i munnen ved å blåse en blanding av trykkluft, vann og pulver.

Hvorfor fjerne plakk og tannstein?

Plakk inneholder bakterier som kan føre til karies og tannkjøttbetennelse. Hvis plakk ikke fjernes regelmessig, forkalkes det og blir til tannstein, som kan være en grobunn for ytterligere bakteriebelegg. Tannrens kan motvirke tannkjøttbetennelse (gingivitt), som er en reversibel tilstand. Ubehandlet gingivitt kan utvikle seg til periodontitt, en kronisk tannkjøttbetennelse som kan føre til nedbryting av kjevebenet og i verste fall tannløsning.

Utvidet tannrens ved tannkjøttsykdom

Ved diagnosen periodontitt utføres en grundigere tannrens med bedøvelse, hvor både tann- og rotoverflater rengjøres for plakk og tannstein. Behandlingen kan kreve flere besøk og inkluderer instruksjoner for hjemmepleie.

Tannrens med Airflow

Airflow er en avansert metode som fjerner plakk og misfarging ved å blåse en blanding av vann og pulver på tennene. Metoden er skånsom mot tannemalje og tannkjøtt, og sikrer en effektiv rengjøring. Våre behandlere bruker ofte Airflow for å komme til på steder i munnen det er vanskelig å nå med håndinstrumenter.

Oppretthold god munnhygiene hjemme

  • Puss tennene grundig med fluortannkrem morgen og kveld.
  • Bruk tanntråd eller mellomromsbørster daglig.
  • Vær ekstra nøye med rengjøringen hvis du har fastmontert regulering.

Regelmessige tannlegebesøk

Vi anbefaler tannlegeundersøkelse minst én gang i året. Hyppigere besøk kan være nødvendig ved behov for behandling og oppfølging. Har du god tannhelse med lite plakk og tannstein, kan du gå sjeldnere.

Bestill time for tannrens

Gjennomfør en tannrens hos oss for å opprettholde en frisk pust og god tannhelse. Kombiner gjerne tannrens med en tannundersøkelse.

Østervågtannlegene er her for å hjelpe deg med å oppnå og bevare en sunn og strålende munnhelse. Bestill din tannrens i dag!

For å opprettholde god munnhygiene anbefales grundig tannbørsting to ganger daglig med en myk/soft tannbørste eller elektrisk tannbørste. Bruk av tanntråd eller mellomromsbørste daglig er også viktig for å rengjøre områder som er vanskelig å nå med børsten. Besøk hos tannlegen med jevne mellomrom bidrar til å opprettholde god tannhelse og munnhygiene, da tannlegen kan utføre tannrens ved hver kontroll.

Ta vare på din tannhelse ved å prioritere regelmessige tannrensinger og opprettholde god munnhygiene. Østervågtannlegene er her for å hjelpe deg med å oppnå og bevare en sunn og strålende munnhelse.

Hvem passer denne behandlingen for? 

Regelmessig tannrens er essensielt for alle som ønsker å opprettholde god munnhygiene og forebygge tannsykdommer som tannstein og periodontitt.

Ønsker du konsultasjon
for denne behandlingen?
Bestill time