Jump to main content

Greit å vite for førstegangsbesøkende

Første gang du kommer til oss setter vi av ekstra god tid, slik at vi kan vurdere ditt behandlingsbehov. Vi gir deg et kostnadsoverslag med en behandlingsplan.

Om behandlingen

Tannrens utføres etter undersøkelser eller behandlinger for å fjerne bakteriebelegg på tennene. Det bidrar til god munnhygiene, friske tenner, frisk pust og fjerner overfladisk misfarging.

En tannrens innebærer å fjerne både harde belegg (tannstein) og myke belegg (plakk) fra tennene, spesielt over tannkjøttkanten. Dette etterlater tannoverflaten ren og glatt, som gjør det enklere å opprettholde god munnhygiene ved vanlig tannbørsting. Airflow brukes ofte ved tannrens for å rengjøre vanskelig tilgjengelige områder i munnen ved å blåse en blanding av trykkluft, vann og pulver.

Regelmessig tannrens bidrar til å unngå tannkjøttbetennelse (gingivitt) og senere utvikling av periodontitt (pyrea), som kan føre til tannløshet. Ubehandlet tannkjøttbetennelse kan utvikle seg til periodontitt, derfor er det viktig å oppsøke tannlegen for jevnlige kontroller og rensing.

Ved behov for en grundigere rensing på grunn av tannkjøttsykdom, kan utvidet tannrensing utføres. Dette innebærer fjerning av plakk, tannstein og misfarging på tannkronene samt rengjøring av tannkjøttlommen. Ved dype lommer kan en rotrensing være nødvendig.

For å opprettholde god munnhygiene anbefales grundig tannbørsting to ganger daglig med en myk/soft tannbørste eller elektrisk tannbørste. Bruk av tanntråd daglig er også viktig for å rengjøre områder som er vanskelig å nå med børsten. Besøk hos tannlegen med jevne mellomrom bidrar til å opprettholde god tannhelse og munnhygiene, da tannlegen kan utføre tannrens ved hver kontroll.

Ta vare på din tannhelse ved å prioritere regelmessige tannrensinger og opprettholde god munnhygiene. Østervågtannlegene er her for å hjelpe deg med å oppnå og bevare en sunn og strålende munnhelse.

Ønsker du konsultasjon
for denne behandlingen?
Bestill time