Jump to main content

Greit å vite for førstegangsbesøkende

Første gang du kommer til oss setter vi av ekstra god tid, slik at vi kan vurdere ditt behandlingsbehov. Vi gir deg et kostnadsoverslag med en behandlingsplan.

Om behandlingen

En tannbro er en restaurering som erstatter én eller flere manglende tenner. Dette gir et pent og naturlig resultat som både ser bra ut og føles naturlig. 

Framstilling av en tannbro 

Prosessen begynner med at tannlegen sliper og former nabotennene for å feste broen. Deretter tas et avtrykk eller scannes tennene digitalt. En midlertidig bro settes på plass mens den permanente broen lages, som tar 1-3 uker. Den permanente broen tilpasses i farge og form for å matche dine naturlige tenner. 

Materialer brukt i tannbroer 

De vanligste typene bro er helkeramiske broer og broer med en innerkjerne av metall og porselen utenpå. Begge typer gir både styrke og estetikk. 

Holdbarhet 

En tannbro er designet for å vare mange år, men kan påvirkes av faktorer som brudd av porselen, karies i festetennene, og behov for rotfylling. God munnhygiene og regelmessig tannlegebesøk er nøkkelen til lang levetid. 

Vedlikehold 

For å sikre broens levetid bør du:  

  • Bruke tannbørste forsiktig rundt tannkjøttskanten
  • Rengjøre grundig mellom tennene med tanntråd, tannstikker eller mellomromsbørster
  • Unngå småspising og redusere sukkerinntaket
  • Bruke fluorskyll for å styrke tennene

Har du flere spørsmål om tannbro? Bestill en konsultasjon hos oss. Tannlegen vil undersøke tennene dine, svare på dine spørsmål og gi deg all nødvendig informasjon.

Hvem passer denne behandlingen for? 

En tannbro er egnet for pasienter som har mistet en eller flere tenner og ønsker en fast løsning for å gjenopprette funksjon og estetikk i tannrekken.

Ønsker du konsultasjon
for denne behandlingen?
Bestill time