Jump to main content

Greit å vite for førstegangsbesøkende

Første gang du kommer til oss setter vi av ekstra god tid, slik at vi kan vurdere ditt behandlingsbehov. Vi gir deg et kostnadsoverslag med en behandlingsplan.

Om behandlingen

Røntgen

Røntgenbilder tas ofte i forbindelse med den årlige tannsjekken for å sjekke tannstatus, risiko for karies og andre forhold i munnen. Hos Østervågtannlegene tilbyr vi et bredt utvalg av røntgentjenester for å sikre optimal tannhelse.

Vanlig røntgen

Vanlig intraoral røntgen er den mest kjente typen røntgenbilder. Disse apparatene er montert i behandlingsrommet ved tannlegestolen. Bildene tas som et supplement til den årlige tannsjekken for å sjekke om du har hull i tennene og sjekke kjeveben for å se etter tannkjøttssykdom og bentap. Dersom det er mye tannstein under tannkjøttet kan dette også ses på intraoral røntgen.

OPG – panoramarøntgen

Panoramarøntgen, også kalt orthopantomograf (OPG), gir et skann av hele kjeven. Denne typen røntgen brukes blant annet til implantat- og proteseplanlegging, samt til å lokalisere visdomstenner. OPG gir en unik oversikt over tenner og kjevebein og er et godt diagnostisk hjelpemiddel ved betennelse i kjevene, tannkjøttsykdommer, cyster og kjeveleddsproblematikk.

CBCT – Cone Beam Computed Tomography

En CBCT-undersøkelse, eller CBCT-røntgen, er ofte nødvendig før implantatbehandling og kirurgiske inngrep. CBCT bruker CT-teknologi og et kjegleformet stråleknippe for å lage avanserte snittbilder og 3D-volumbilder. Dette gir en detaljert oversikt som er nyttig for diagnostisering og planlegging av behandling, for eksempel ved lokalisering av tenner som ikke har kommet opp, traumer og implantatplanlegging.

Trygghet for gravide

Ved fotografering av tennene og kjeven brukes relativt små strålefelt. Strålingen er rettet mot munn og kjeve, og mesteparten absorberes i kjevepartiet. Stråledosen er lav, og spredt stråling er neglisjerbar, noe som gjør det trygt for gravide å ta alle typer røntgen hos tannlegen.

Henvisninger og samarbeid

For avanserte røntgenundersøkelser som CBCT, samarbeider vi med spesialister for å sikre at du får den beste og mest presise diagnostikken og behandlingsplanleggingen. Dette gir tryggere og mer forutsigbar kirurgisk behandling.

Bestill en røntgenundersøkelse

Østervågtannlegene tilbyr moderne og avanserte røntgentjenester for å sikre din tannhelse. Bestill en røntgenundersøkelse hos oss for å få en grundig vurdering av din tannstatus.

Hvem passer denne behandlingen for? 

Tannrøntgen er viktig for en grundig undersøkelse av tannhelsen, og er anbefalt for alle som trenger en detaljert vurdering av sine tenner og kjeveben.

Ønsker du konsultasjon
for denne behandlingen?
Bestill time