Jump to main content

Greit å vite for førstegangsbesøkende

Første gang du kommer til oss setter vi av ekstra god tid, slik at vi kan vurdere ditt behandlingsbehov. Vi gir deg et kostnadsoverslag med en behandlingsplan.

Om behandlingen

Østervågtannlegene tilbyr implantatbehandling for å erstatte tapte tenner med gode funksjonelle og estetiske resultater. Våre erfarne tannleger utfører implantatbehandlingen med fokus på kvalitet og pasientens behov.

Implantatbehandlingen består av to hoveddeler. Først utføres en kirurgisk del der titanskruer, kjent som fiksturer, settes inn i kjevebenet. Disse fiksturene trenger tid til å gro fast, vanligvis i løpet av 3-6 måneder. Etter tilhelingsperioden følger den protetiske delen, der en tannkrone eller bro lages og festes til fiksturene.

Hos Østervågtannlegene tilpasser vi implantatbehandlingen til hver enkelt pasient. Vi vurderer kjevebenets kvalitet og tannkjøttets helse for å sikre et optimalt resultat.

Implantater gir mange fordeler, inkludert stabilitet og estetisk tiltalende løsninger. Ved å erstatte tapte tenner med implantater unngår man å påvirke nabotenner, som er nødvendig ved bruk av tradisjonelle broer. Implantater bidrar også til å opprettholde kjevebenet, som ellers kan resorberes over tid når det mangler tenner.

For å komme i gang med implantatbehandling hos Østervågtannlegene, anbefaler vi at du bestiller en uforpliktende konsultasjon. Vår tannlege vil vurdere dine individuelle forutsetninger og gi deg informasjon om behandlingsplanen. Vi kan også veilede deg angående eventuelle økonomiske støtteordninger.

Etter fullført implantatbehandling er regelmessige kontroller viktig for å opprettholde og overvåke implantatene. Ved god munnhygiene og riktig renhold kan implantatene ha lang levetid. Vi vil gi deg grundig veiledning om hvordan du tar vare på implantatene dine og utfører daglig munnstell.

Implantatbehandling er en trygg og pålitelig løsning for å erstatte tapte tenner. Hos Østervågtannlegene kan du være trygg på å få kvalitetsbehandling og personlig oppfølging gjennom hele prosessen.

Pasienter som har mistet tenner på grunn av tannkjøttsykdom eller ulykker, har rett til trygdeytelser for tannbehandling. Vi har direkteoppgjør med HELFO, noe som betyr at du kun betaler egenandelen og slipper å forskuttere folketrygdens andel, noe som reduserer de økonomiske utleggene betydelig.

For behandling med implantat må du først henvises til en oralkirurg for selve implantatinnsettingen, som dekkes av HELFO. Deretter kan vår tannlege utføre den protetiske delen med refusjon fra HELFO. Dette sikrer at du får nødvendig behandling med økonomisk støtte.

Ønsker du konsultasjon
for denne behandlingen?
Bestill time