Jump to main content
Alle behandlinger

Hull – fyllingsterapi

Greit å vite for førstegangsbesøkende

Første gang du kommer til oss setter vi av ekstra god tid, slik at vi kan vurdere ditt behandlingsbehov. Vi gir deg et kostnadsoverslag med en behandlingsplan.

Om behandlingen

Hull i tennene, også kjent som karies, krever tidlig oppdagelse og behandling for å unngå ubehag og smerte. Forebyggende tiltak som fluorapplikasjon og god munnhygiene kan stoppe små hull i utviklingsfasen. 

Ved større hull fjerner tannlegen ødelagt tannsubstans og fyller hullet med hvite plastfyllinger som er estetiske og funksjonelle. Rotbehandling utføres hvis hullet påvirker tannens nerve, etterfulgt av en rotfylling og eventuelt en tannkrone. 

Hull i tennene kan oppstå på grunn av manglende renhold, kosthold som skader tannemaljen og mangel på fluor. Symptomer som smerte, betent tannkjøtt, dårlig ånde eller fargete flekker bør undersøkes av tannlegen. 

Begynnende hull kan behandles for å forhindre ytterligere utvikling, og tannlegen gir råd for å reversere tilstanden. Mindre hull kan ofte sees som hvite prikker eller oppdages på røntgenbilder. 

Behandling av ett hull tar vanligvis rundt en halvtime, og lokalbedøvelse tilbys ved behov.

Du kan trygt gå tilbake til jobb eller skole etter behandlingen. 

Ønsker du konsultasjon
for denne behandlingen?
Bestill time